Special Powers verzorgt ook leuke workshops, die meteen ook een speciaal tintje hebben: ze helpen je Special Powers te ontwikkelen!
Deze workshops zijn ook heel geschikt om met de klas te doen.

Een paar voorbeelden zie je hier onder:

Workshop 'recept voor gelukkige ik'

Deze workshop hoort bij het boekje “Weet je wel hoe geweldig je bent?” en staat in het bonusgedeelte van dat boekje waar de kinderen zelf mogen schrijven, tekenen en plakken.

Workshop-opdracht: maak een recept voor jezelf, waarin staat ‘wat’ jij nodig hebt, hoeveel en hoe vaak, om gelukkig te zijn. Waar word je blij van?

Het maken van zo’n recept is fijn en belangrijk voor jezelf, maar ook leuk en handig om met je ouders over te praten! Het fijne is dat het duidelijk maakt dat iedereen behoeftes heeft en dat dat oké is. Bovendien is het goed om te weten wat jij kunt doen om jezelf gelukkig te maken en wat anderen kunnen doen die je daarbij willen helpen.

Workshop 'Als-alles-er-was-lijn'

www.facebook.com/alsalleserwaslijn
“Als alles er was en alles kon…, dan wist ik wel wat ik verzon!”
Jij ook? Plaats je rijm/rap, dan maken we samen een waslijst wensen! Een was-lijn van ‘er-was-eens’ wordt een zinderend ‘er-zal-eens’… Wellicht worden onze wonderlijke wensen al wapperend waar!

De ‘Als-alles-er-was-lijn’ is een Speciale Pagina van ‘Special Powers’ – Self-coaching concepts for Kids. Deze pagina hoort bij het boekje ‘Weet je wel hoe geweldig je bent?’ (ISBN 9789491064012) ook te koop via onze webwinkel.

Dit is heel leuk om in de klas te doen: span een lange waslijn dwars door de klas en laat daar de kinderen hun rijm/rap op een gekleurd papiertje ophangen met vrolijke wasknijpers. Zo kunnen jullie er samen van genieten!

Workshop 'Pizzataartjes'

Deze workshop hoort bij het boekje ‘ Monsters bestaan niet!’ Het is een overheerlijke workshop want je gaat je eigen pizzataartje maken!

Eerst het deeg, daarna ga je de pizza versieren met groente, vlees, kaas en andere pizza-achtige dingen, maar omdat je allemaal uitsteekvormpjes gebruikt en zo veel mogelijk kleurtjes bij elkaar zoekt, wordt het een heerlijk feestje! Hmmmm! En nog gezond ook!

De truuk is dat je ontdekt dat feestelijke taartjes ook een gezond avondeten kunnen zijn! Als je de kunst van het versieren ontdekt 🙂